Vijftig jaar geleden begon Steven Middelkoop een eigen sloopbedrijf in de bouw. Hoewel er inmiddels heel veel veranderd is, zijn een aantal belangrijke zaken opvallend gelijk gebleven. Graag geven we je een kijkje in onze bedrijfscultuur, ofwel: in wie we waren en wie we nog steeds zijn.

Warm familiebedrijf in hart en nieren

Middelkoop is (nog steeds) een familiebedrijf in hart en nieren. Onze relaties – van klanten en leveranciers tot businesspartners en medewerkers – zijn ons heel dierbaar. Wij zien hen als één grote familie. En voor familie sta je klaar. Je zorgt dat je altijd een oplossing hebt. Dat je écht helpt. Dat je er bent, eerlijk bent en advies geeft op een manier zoals niemand anders dat kan. Het komt dan ook geregeld voor dat klanten uitgebreid koffie komen drinken om bij te praten met onze medewerkers.


Direct en daadkrachtig helpen

Onze drie vestigingen bevinden zich allemaal in het rivierengebied. We staan letterlijk dichtbij onze klanten, waardoor we écht weten wat er speelt. Dat maakt dat we de juiste vragen stellen. Dat we de uitdaging van de winkelbezoeker vaak al begrijpen voordat het is uitgelegd. We staan elke dag in de startblokken om klanten direct en daadkrachtig te helpen. Daarbij zijn we 24/6 bereikbaar met unieke openingstijden vanaf 6.00 uur. Diverse vaste klanten hebben een vast aanspreekpunt.

 

Volop keuze. Altijd goed. Zeker Middelkoop.
Onze medewerkers krijgen interne opleidingen, zodat wij onze klanten van de laatste specialistische kennis kunnen voorzien. Ook staan wij altijd open voor nieuwe ideeën vanuit klanten, bijvoorbeeld ter uitbreiding van ons assortiment. Want samen bereik je meer. Dat zien we ook weer terug bij onze klanten, die geregeld andere klanten in de winkel van advies voorzien. Daarbij kunnen producten 365 dagen lang geruild worden en hebben we 24/6-afhaalpunten en 24/5-levering. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Zo weet je zeker dat het bij Middelkoop altijd goed komt.

 

Middelkoop Logistiek

Geschiedenis

Steven Middelkoop was al jaren werkzaam in het slopersvak, toen hij in 1970 een moedig besluit nam. Hij startte zijn eigen sloopbedrijf. Het bleek de start van het huidige St. Middelkoop & Zn.

Eerste winkel in Buurmalsen
De wortels van St. Middelkoop liggen in Buurmalsen. We staan letterlijk dichtbij onze klanten in de Betuwe en weten daardoor wat er speelt. Naast het sloopbedrijf zijn we in Buurmalsen gestart met de verkoop van hoogwaardige bouwmaterialen, verf, bedrijfskleding en nog veel meer. Daarin groeien we nu nog steeds: er worden maandelijks nog circa vijftig nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd.


Groei in Zaltbommel
Vanaf 1992 staan Kees en Barend Middelkoop – de zonen van Steven – aan het roer van St. Middelkoop & Zn. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Door de toenemende vraag wordt in 1998 de vestiging in Zaltbommel geopend. Ook hier voorzien we onze klanten graag van ons complete assortiment hoogwaardige bouwmaterialen. Vanuit Zaltbommel wordt tegenwoordig ook de complete logistiek verzorgd.

 

Middelkoop Verhuur óók voor particulieren 

Daarna volgen de mijlpalen elkaar snel op. In 2009 wordt BZ verhuur opgericht, later hernoemd naar Middelkoop Verhuur voor de verhuur van een ruim assortiment bouwgereedschap en klimmaterieel.

Alles voor de allerbeste oplossing!

In 2014 openen we onze derde vestiging in het land van Heusden en Altena. Met de opgebouwde kennis en expertise van de filialen in Buurmalsen en Zaltbommel willen we de klanten in Werkendam nóg beter bedienen. In 2016 gaat onze webshop online en een jaar later wordt onze allereerste Showroom geopend in Werkendam.

 

Optimale klantbediening

In 2018 neemt de derde generatie Middelkoop – de broers Steven, Gijsbert, Barend en Henk – de leiding over. Hoewel er veel veranderd is, is onze missie dezelfde gebleven. We verzekeren onze klanten van de beste oplossing, zodat zij erop kunnen vertrouwen dat het werk door kan gaan. Daarbij is niets te gek. We zorgen graag voor maximaal maatwerk, bijvoorbeeld door het ontwerpen en leveren van complete installaties en systemen. Een veelgehoorde uitspraak in onze klantenkring is niet voor niets: ”Bij Middelkoop weet je dat het goed komt.” Dat maakt ons trots!

Heb jij je ook weleens afgevraagd waar de ‘St’ in onze naam voor staat? Je bent niet de enige! De ‘St´ staat voor Steven, de oprichter van ons bedrijf.